Försäkra din hund

Har du lyxen att äga en hund? Då måste du ha ett hektiskt liv men också en massa härligt att förvänta dig varje dag. Det är dock viktigt att försäkra din hund och gärna inom samma försäkringsbolag, så du kan få rabatterad premie. Ett erkänt och bra försäkringsbolag är Lassie.co som även erbjuder kattförsäkring.

Ingen djurförsäkring till hund kunde ha ett bättre namn än Lassie.co. Den kända tv-serien Lassie med den kloka collien känner nog de flesta till. Hos lassie.co som erbjuder digitala djurförsäkringar hittar du riktigt bra förmåner och villkor och till bra priser. De som startade Lassie.co tyckte väl inte att det fanns tillräckligt med bra djurförsäkringar som skyddade våra fyrfota vänner. En stor skillnad är att denna djurförsäkring skyddar hunden mot alla sjukdomar som är typiska för rasen medan andra försäkringsbolag kan utesluta dem på grund av skräddarsydda försäkringar. Det gör att trots att du har betalat mycket pengar under en lång tid för att faktiskt få hjälp om din hund skulle bli sjuk, kanske du inte får den hjälpen du behöver. Vad ska du då ha en försäkring till?

Vikten av att försäkra ditt djur

Många köper gulliga hundar men tänker inte på konsekvenserna. Idag är det dessutom väldigt populärt med blandraserna pudel och andra raser såsom labrador eller småraserna cocker spaniel eller King Charles spaniel. Dessa hundar är helt klart något av det sötaste som finns på vår jord men de räknas inte till renrasiga hundar. Det betyder att man inte riktigt vet vilka typer av sjukdomar de kan drabbas av. Hundarna är riktigt dyra att köpa och kan kosta över 50 000 kr och även försäkringen är otroligt dyr, just eftersom det inte är en renrasig hund.

Tänk alltid på att skaffa en hundförsäkring till din hund

Just av den här anledningen skaffar många nyblivna hundägare ingen försäkring till hunden som redan har skapat ett större hål i plånboken. Men konsekvensen av det kan vara förödande. En sådan hund kan drabbas av sjukdomar och kanske ännu mer än renrasiga hundar i vissa fall. Att jämföra hundförsäkring är därför av största vikt. Kolla alltid upp din ekonomi i samband med att du köper en hund. Har du inte råd med det i framtiden och är de löpande omkostnaderna för tuffa ska du helt enkelt inte skaffa hund. Många hundar har blivit herrelösa efter corona då folk inte kunnat ta hand om dem när samhället öppnat upp igen. Hundarna hamnar på härbärgen eller släpps ut helt i det fria och blir vilda.

Så tar du hand om din hund

Förutom en försäkring måste du kontinuerligt kolla upp din hund. Det betyder att du ska titta i ögon och öron och kolla igenom pälsen var och varannan dag. Det är viktigt att klippa klorna och att trimma pälsen när det behövs. Ju mer du kollar att hunden mår bra desto snabbare upptäcker du eventuella brister och ju snabbare kan hunden få hjälp. Vansköter du din hund kan du bli anmäld och hunden kan tas ifrån dig.