Utrusta din hund med en praktisk garderob

Trenden med kläder på hunden har verkligen kommit till Sverige för att stanna. Även om kläderna ofta ser väldigt gulliga ut så är det emellertid inte det enda syftet med dem. Kläderna kan även skydda din hund från både väta och kyla. Här berättar vi hur du bygger en funktionell och snygg garderob till din hund.

Vanligare med hundkläder

“Vilket trams, hundar behöver inte kläder” är en fras som du kanske hört. Detta är dock en sanning med modifikation. Kanske behövde inte hundar kläder när vi bara hade bruksraser i Sverige, men idag finns betydligt fler typer av hundar i landet. Vissa har väldigt kort päls eller är till och med helt utan sådan. Det är då lätt att förstå att man självklart måste skydda sin hund mot väder och vind med bra hundkläder. Faktum är att hundkläder idag är mycket vanligt. Idag finns allt från exklusiva märken av hundkläder till hundkläder hos de stora kedjorna. Söker du bra kläder till bra priser bör du dock ta dig en titt hos Zoo.se eftersom de har ett väldigt rikt utbud av sådana.

Olika kläder för olika väder

Det kan dock vara svårt att veta vilka plagg man bör investera i till sin vovve. Vad just du ska välja beror lite på var i landet du bor och vilken hundras du äger. Generellt kan man dock säga att det kan vara bra med ett varmare plagg till vintern och någon form av regnplagg till hösten. Hur varm jacka du ska köpa till din hund beror lite på hur tjock päls den har. Det är viktigt att komma ihåg att vissa raser har så pass tjock päls att de enkelt håller sig varma själva. Raser som Siberian husky trivs till exempel bäst i kalla temperaturer och vill absolut inte ha någon jacka på sig. En chihuahua med kort päls och liten kropp kan dock ha god nytta av en varmare jacka, ja kanske till och med en tröja för inomhusbruk när det är kyligt.

Vissa hundar får också problem med tassarna när det blir kallt och skadar sig på den hårda skaren. Till sådana hundar kan faktiskt en sko av någon typ vara en bra investering. Skor kan också vara bra om du ofta irriteras över lera som dras in i hemmet. Vill du även att din hund ska hänga med i trenderna? Då finns här tips på de absolut trendigaste hundkläderna just nu.

Låt din hund säga sitt

För att hundkläderna ska vara ett bra köp är det viktigt att hunden som ska bära dem gillar dem. Ta gärna med din hund ut på en promenad i den nya jackan och se hur den beter sig. Här finns trevliga platser i Stockholm som är hundvänliga där ni kan ta en promenad. Under promenaden är det enkelt att upptäcka om något sitter fel eller verkar obekvämt. Många hundkläder går som tur är att justera så att de sitter bra.