Trygg hund i stallet

Många hundar gillar att vara i stallet. Det är en intressant plats med många dofter, frihet och ibland även andra hundar. Om du både har hund och häst är det skönt att kunna motionera dem samtidigt. Det är viktigt att hunden mår bra och är trygg när den är bland hästarna.

Ta hand om din hund

Hunden är verkligen människans bästa vän. Trofast, vänlig och följer med på alla möjliga upptåg. För att hunden ska må bra är det viktigt att den både får motion och näringsrik mat. Sommartid bör du också ha koll på fästingar, särskilt för din egen skull. För att vårda både dig själv och din hund kan du gå in på Timotej & Andersen som är en webbshop som fokuserar på hund, katt, gnagare, hästar och kor samt bra ekologiska produkter till oss människor. Där hittar du hundfoder, graverade id- brickor, ridsportsartiklar och annat för djurvänner. Du kan även köpa fröer, mineraler och superväxter för dina djur så att de verkligen mår bra. Gå in på https://timotejandersen.se/hund-katt-gnagare/ och köp allt som du behöver för hunden, stallkatten, kaninen och hästarna.

Stallhund

Det finns många hundar som följer med till stallet på daglig basis. Hunden blir bokstavligen en stallhund. Hundar och hästar kan gå ihop, men det är viktigt att du som ryttare och husse eller matte tar ett ansvar för deras ”relation”. Hundar kan jaga och skrämma hästarna, likväl som att hästarna har hovar och tänder som de kan använda mot hunden. Det finns många hundar som ”lekt” med en häst, försökt nafsa eller bara kommit för nära, och som fått en hovspark eller blivit biten. En häst kan verkligen skada en hund. Förutom att det kan vara klokt att köpa första hjälpen på https://timotejandersen.se/hund-katt-gnagare/ till både häst och hund att ha i stallet, så är det viktigt att du har koll på din hund. Inget av djuren ska behöva bli påtvingad den andre. Se till att deras första möten blir så positiva som möjligt och gör sedan upp regler utifrån hur de reagerar på varandra. Brukar hästarna springa lösa in från hagen till stallet? Då är det klokt att hunden alltid är på en säker plats. I en tom och stängd box, sadelkammaren eller bilen. Det kan bli farligt för hunden om den råkar vara inne i en box när en hungrig häst kommer. Eller om den råkar stå på stallgången.

Rida ut med häst och hund

Det är skönt att kunna ta med hunden på ridturen. Det är mysigt att rida med två djur och även praktiskt att kunna motionera hunden samtidigt. Särskilt om du har en större hund som kräver mer motion. För lyckade ridturer behöver du ha uppfostrat din hund. Det är viktigt att din hund kommer när du ropar och sitter på kommando.