Hunden Hachiko

Hachiko var en japansk hund som föddes den 10 november 1923 och dog den 8 mars 1935. Hunden var en akitahane som var väldigt lojal mot sin husse, även efter ägarens död, och den kallades för den “trogna hunden Hachiko”. Varje dag följe Hachiko med sin ägare till järnvägsstationen i Shibuya och väntade under dagen på att hans husse skulle komma tillbaka efter dagens slut. Denna procedur fortsatte i över ett år tills en dag då hundens husse inte kom tillbaka med tåget, han hade nämligen fått en stroke och gått bort. Hachiko placerades i ett nytt hem efter ägarens död men han rymde ofta därifrån för att gå till järnvägsstationen. I hela nio år väntade Hachiko på järnvägsstationen på sin husse som aldrig mer skulle komma tillbaka.

Hundar på film berör

Det finns många filmer med djur som gjort att många tittare gråtit på biosalonger världen över. Dock fick vi aldrig se A dog’s purpose av Lasse Hallström på bio, utan den släpptes direkt på dvd. Det blev ramaskri när detta kom ut eftersom att filmen fått väldigt bra recensioner från många länder, till och med Kina där en stor del av befolkningen äter hundar. Denna historia om en hund som funderar över syftet med livet, eller rättare sagt i sina flera olika liv. Hunden reinkarnerar och lever sina liv med olika ägare där den behandlas på olika sätt, men vanligtvis med mycket kärlek. Det hade varit kul att få se denna film på bio, men om den framkallar tårar kan det vara skönt att se den på dvd hemma i soffan.

När djuren dör

Djur blir som en familjemedlem och det kan vara fruktansvärt jobbigt när de dör. Det känns mycket ledsamt och människor behöver få sörja sina fyrbenta vänner. Det finns begravningsbyråinfo som man kan använda sig av när det även kommer till djur, även om ditt kära djur inte kommer att begravas på en riktigt kyrkogård så kan många vilja ha en finare kista att begrava den i. Både Hachiko och A dog’s purpose är filmer där djuren står i centrum och de visar verkligen hur fina dessa djur är. Alla som har eller har haft en hund vet hur tillgivna de kan vara och att de alltid finns där vid sin ägares sida. Den kärlek ett djur kan ge sin ägare är mycket fint och något som alla borde få uppleva.