Människans bästa vänner – Hundar och Hästar

Hur kommer det sig att djur är så himla duktiga på att kommunicera med varandra trots att de inte kan prata? Hur kommer det sig att hundar och hästar ibland kan förstå sig bättre på människor än vad andra människor gör. Det är något magiskt med dessa fyrbenta djur som vi älskar villkorslöst.

Av alla djuren så är det något speciellt med hundar och hästars relation med människor. Deras sätt att känna av om hur människor verkligen mår och deras lugna sätt att möta människor är verkligen imponerande.

Hundar och hästar används väldigt ofta som terapidjur till barn som lider av autism. Det finns många olika teorier om vad det är i både hundar och hästar som gör dem så pass duktiga på att lugna ner barn med autism. Beteendevetare och anhöriga till barn som har autism har sagt att på samma sätt som både hundar och hästar behöver lära sig förstå vissa ord för att kunna göra vissa handlingar så måste barnen som lider med autism ofta lära sig tolka både sina egna och andras känslor. Hundar och hästar har gått igenom liknande situationer där de känner att de inte förstår någonting och att människor är ivriga om att lära dem olika saker.

När barn med autism får umgås med dessa terapihästar och hundar så får de ta tag i saker i sin egna takt med några få instruktioner från någon, oftast terapeut. Där så får barnet lära känna ett djur som verkligen kan känna av hur barnet mår och djurens genuina och villkorslösa kärlek de känner mot människor är ett mycket bra verktyg för att hantera stress, ångest och depression. Vi kan även se hur man tar med sig hundvalpar in till äldre som ligger inne på sjukhus, dessa hundvalpar inger så mycket lycka till de äldre och den genuina glädjen som de känner närde håller om och klappar hundvalparna är kul att se.

Har du en hund eller häst så vet du nog om att de tenderar att göra så det blir smutsigt. De fäller hår och en massa annat. En hund har du inne i huset och där så kan det hända att hundhår sätter sig på alla möjliga ställen och det är inte en rolig syn. Ska du t.ex. flytta så är det viktigt att din fastighet är skinande ren för när de nästa som ska bo där ska får en så bra start som möjligt. Har du hyrt din bostad och ska flytta så kan du kontakta Flyttstädning Lund .  Lund är en enorm studentstad och det är föga troligt att du har en häst inne i studentbostaden. Men det är inte ovanligt att man har en hund inne i studentbostaden. Här så är kraven ofta väldigt höga på den som ska flytta ut ur lägenheten, för om det är så att lägenheten inte mäter upp till de hygienkrav när du/ni flyttar ut så kan ni bli skyldiga att betala en summa baserat på hur mycket som hyresvärden var tvungen att städa.