Kan hund och häst dela viss utrustning?

Om man både har en häst och en hund kan det vara skönt om de kan dela viss utrustning. Då sparar man både utrymme och pengar. Men vilken utrustning kan delas mellan djuren?

Schabrak och täcken som hundfilt

Det finns många fina schabrak för hästar hos Hestbolaget och de passar utmärkt att lägga under hästens sadel när man rider för att hästen inte ska få skav. Men när du har hunden i bur kan ett schabrak eller hästtäcke också fungera utmärkt som hundfilt eller dyna om inget annat finns till hands.

Grimskaft som koppel

Under vissa tider på året råder vad som i folkmun brukar kallas för

koppeltvång och det betyder att hunden ska hållas kopplad eller vara så pass lydig att det är som ett osynligt koppel mellan ägaren och hunden. Det finns många hundkoppel men istället för flexikoppel eller läderkoppel kan ett grimskaft användas. Grimskaftet används vanligtvis som ett slags koppel när man leder en häst. Har du en hund som gärna biter i kopplet kan ett grimskaft med en kedja längst ner vara ett än bättre val. Då är risken minimal att hunden lyckas bita igenom kopplet.

Longerlina som långkoppel till hunden

Med en bra långlina för träning kan hunden springa lite mer fritt. Men en lång och smal lina tenderar att trassla in sig och ibland kan en längre och lite bredare longerlina vara ett bättre val. Den är dessutom mycket mer hållbar, och den kan också användas i stallet till hästen.